nieuws

Musework

Van november tot en met mei 2020 neem ik deel aan de Werkplaats Muzisch Onderzoek. Bij coaching en het begeleiden van veranderprocessen biedt deze benadering veel meer mogelijkheden dan alleen vanuit cognitief perspectief werken. De uitdaging is om de deelnemers uit te nodigen om meer van zichzelf te laten zien dan je alleen in een gesprek doet. Het voelt het voor mij meer als spelen met elkaar waarbij je de kennis vanuit het lichaam, je intuïtie, je aanvoelend vermogen, je scheppend vermogen, je makerschap benut voor bewustwording en vernieuwing van jezelf en de praktijk waar je werkt.

De Werkplaats Muzisch Onderzoek is een initiatief van en een samenwerking tussen de Hogeschool voor Kunsten Utrecht (lectoraat Kunst en Professionalisering van Bart van Rosmalen) en de Hogeschool Utrecht (lectoraat Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek van Daan Andriessen). Vind je het leuk om me daar te volgen en/of inspiratie op te doen, kijk dan op https://www.musework.nl .

MIES staat voor Move, Invest, Explore en Strength

MOVE

MIES inspireert je om in beweging te komen, zowel mentaal als fysiek. Veel van onze plannen en ideeën spelen zich voornamelijk in ons hoofd af. Het is een uitdaging om je hiervan bewust te worden en er actie aan te verbinden. Een stap zetten, brengt je verder!

INVEST

MIES stimuleert je om tijd en energie te steken in de doelen die je voor ogen hebt. Veranderen gaat nu eenmaal niet vanzelf en als je resultaat wilt zien, zul je er volledige aandacht voor moeten hebben. MIES ondersteunt je door een positieve, energieke samenwerking waarbij 1 + 1 = 3 geldt!

EXPLORE

MIES zet creatieve werkvormen in en daagt je uit om op onderzoek uit te gaan. Als we precies zo blijven denken en gedragen als altijd, zal er weinig veranderen. Als je mag uitproberen en ontdekken van jezelf, komen er mogelijkheden die je van tevoren niet had kunnen bedenken op jouw levenspad.

STRENGTH

MIES focust op drijfveren, motivatie, plezier en vooral ZIN! Als je zin hebt, heb je een goed gevoel, je lichaam en hoofd zijn in balans en jouw levensenergie stroomt. Je bent dichtbij jouw bron van mogelijkheden en kracht.